Erdély elcsatolása nincs napirenden a román hírszerzés szerint

ziuaabra
Cáfolta szerdán a román Külföldi Hírszerző Szolgálat (SIE), hogy létezne olyan belső munkaanyaga, amely Románia destabilizációjának orosz, magyar és moldvai titkosszolgálatok által kidolgozott  forgatókönyveivel foglalkozik, és amelyet a Legfelső Védelmi Tanács (CSAT) napirendjére tűzne – írja a román gandul.info hírportál.

“Az elmúlt napokban megjelent hírek közül, amelyek arra vonatkoztak, hogy Románia egységét orosz, magyar és moldovai titkosszolgálatok veszélyeztetik, valamint, hogy létezik olyan dokumentumunk, amely az erről szóló forgatókönyveket tárgyalja, egyiknek sincs valós alapja”  – olvasható  a román Külföldi Hírszerző Szolgálat (SIE) Mediafax hírügynökségnek megküldött közleményében. A SIE szerint ezek a cikkek jelentéktelen médiaszereplők termékei, akik a szolgálat nevét felhasználva próbálnak népszerűséget szerezni, a céljuk pedig zavart és félelmet okozni a lakosság körében.
“A Külföldi Hírszerző Szolgálat szakembereit egy Románia számára aggasztó forgatókönyv foglalkoztatja” a ziuanews.ro hírportál értesülései szerint. “Ez az elemzés, amely hamarosan a CSAT asztalára kerül, abból indul ki, hogy mindazt, ami most Romániában történik, egy külső forgatókönyv alapján rendezték meg, és amelyhez orosz (FSB, SVR), magyar (NBH), és moldovai (SIS) titkosszolgálatok felforgató tevékenysége is hozzájárul” – olvasható az internetes lapban, amely szerint a cél az ország feldarabolása.
Moldva Oroszország, Erdély Magyarország, Havasalföld pedig az Amerikai Egyesült Államok befolyása alá kerülne. Állítólag ennek a tervnek a része az is, hogy a szociáldemokraták nyerték meg a decemberi választásokat, mivel ennek is az a célja, hogy megingassák az ország stabilitását.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.