Nem tud Trump magyarországi vizitjéről a nagykövetség

 

trump

Beigazolódott, hogy álhírrel manipulálta a közvéleményt a román újság Erdély “elszakítása” ügyében, amikor azt írta: azért érkezik Budapestre gyors egymásutánban az orosz és az amerikai elnök, hogy feldarabolják Romániát.

Nem rendelkezünk semmilyen arra vonatkozó információval, hogy Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok elnöke Magyarországra látogatna – válaszolta pénteken érdeklődésemre Richard Damstra. Az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének sajtóattaséjától csütörtökön, e-mailben érdeklődtem: van-e információjuk arról, hogy az új elnök Budapestre készül, és amennyiben igen, mi ennek az időpontja, célja és tervezett napirendje?

Érdeklődésem előzménye az volt, hogy január 16-án a dcnews.ro címen elérhető román portál azt közölte: az új amerikai elnök első útja 2017. február 15-én Magyarországra vezet, nem sokkal azt követően, hogy február 2-án Budapestre látogat Vlagyimir Putyin, az Oroszországi Föderáció elnöke.

A cikk szerzője kész tényként kezelte az új amerikai elnök budapesti látogatását, ám ezt semmilyen washingtoni bejelentéssel, vagy nyilatkozattal nem támasztotta alá. Ennek ellenére azt az “értesülését” is közzé tette, miszerint a két nagyhatalom elnöke azért érkezik a magyar fővárosba, hogy itt Orbán Viktor magyar miniszterelnök közreműködésével újraosszák az európai érdekszférákat, valamint elszakítsák Erdélyt Romániától.

Miután a külképviselettől megkérdeztem azt is, tudnak-e arról, hogy román újságírók, felhasználva Donald Trump nevét, álhírek terjesztésével próbálnak diplomáciai feszültséget kelteni, Richard Damstra azt válaszolta: nem ismeri a román újságírók tevékenységét.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.